top of page

När det händer

Ringer du många kalla samtal som aldrig tycks leda till något? Det gör vi med. Ibland är det riktigt dödande och oinspirerande. Men något man får ta med sig från de där samtalen är att nu finns du. Nu har du gjort ditt första intryck och börjat existera för den potentiella kunden.

Samma tankesätt måste man ha med varumärkesbyggande marknadsföring. Du måste skapa en plats i medvetandet hos era framtida kunder. Men glöm inte bort de nuvarande klienterna, kanske har de inte hört från er på ett tag och behöver bli påminda om hur grymma ni är! Många gånger ifrågasätts varumärkesbyggande kommunikation och man vill istället fokusera på klick eller likes - det är ju i vart fall “mätbart“. Det här stöter vi ofta på ute hos våra kunder och en fråga som ofta ställs blir “hur ska vi tolka klicken?“. Och framförallt är den vanligaste frågan nog: hur vet vi att det ger något?

Resurser till uppföljning

Allt går i princip att mäta. Man kan t. ex göra en varumärkesundersökning och sedan fortsätta över tid för att se hur det går. Men du kan också bli duktigare på att fråga kunder och kontakter kring hur de har hört talas om er. Var det via en sökannons på Google? Var det ett inlägg på Facebook? En bild på Pinterest eller var det det där kalla samtalet som startade processen? Oftast vet man ju själv inte vart man stöter på företag men den sammanslagna kommunikationen är det som får en att trilla dit - tillslut.

Komplext och långdraget

I B2B världen är ofta processerna långa, förtroendeskapande och komplexa. Rätt tillfälle och rätt lösning. Ja svårare är det inte (vilket i och för sig är rätt svårt), men då gäller det att faktiskt ha arbetat med sitt varumärke och hitta en plats i kundens hjärna som man också lever upp till. Att vara top of mind (uttjatat ord, vi vet) är att ha ett stort försprång jämfört med konkurrenterna. Och nej, detta är antagligen ingen nyhet om du jobbar med försäljning eller kommunikation men det är ändå otroligt viktigt att komma ihåg. Att säljprocesser är komplicerade och att ett varumärke inte byggs över en natt. Bägge delar behöver omsorg och kärlek. Så här kommer ett tips inför höstens utmaningar:


“Se till så att du är problemlösaren på kundens utmaning och se till att du finns där när det väl händer - top of mind”
bottom of page