top of page

Vill du bidra till något viktigt?

Personer med nuvarande eller tidigare opioidberoende sökes för konfidentiella intervjuer

Nu söker vi dig med tidigare eller nuvarande skadligt bruk av olika opioider att deltaga i vår undersökning kring opioidberoende. Undersökningen syftar till att vittna om den egna upplevelsen, både under själva missbrukandet och under den period man sökte hjälp.


Vårt fokus är på din upplevelse

Vårt primära fokus i intervjuerna handlar om vad som fick dig att söka vård för ditt beroende, hur upplevelsen var på vårdmottagningen samt varför du eventuellt inte har sökt hjälp. Du kommer att vara anonym gentemot vår uppdragsgivare, men vi kommer att dela vissa typer av identifikationssegment med dem, exempel på detta är åldersspann, kön, hemregion och utbildning. Du skall vara minst 18 år. Av dig som deltar önskar vi en öppenhet av dina upplevelser och ungefär 45 minuters tid för intervju, antingen fysiskt eller digitalt. Vi kommer tillsammans överens om vad som fungerar bäst.


Anhörig eller personal på klinik

Vi söker även dig som är anhörig eller eldsjälar som arbetar med opioidberoende människor. Vi vill öka vår förståelse för hur det är att vara på andra sidan och hur era upplevelser kring både skadligt bruk och vård är för att ta lärdom hur man kan göra saker bättre.


Tipsa någon

Känner du någon opioidberoende, anhörig eller någon som arbetar med opioidberoende får du mer än gärna tipsa dem om detta. Vill du veta mer om upplägget, syftet eller vilka vi är får du mer än gärna höra av dig.

 

Kontaktuppgifter

Är du intresserad eller vill veta mer ber vi dig kontakta Antonie Skansenhäll, projektledare för projektet.

Antonie Skansenhäll

073-701 90 13


 

Personuppgifter

Vi behandlar era personuppgifter med största försiktighet. All data som lagras kommer senast 12 månader efter intervjutillfället att raderas. Under den tiden lagras datan på krypterade hårddiskar. Riley& förbinder sig till att inte dela ut någon identifierbar information till vår uppdragsgivare, vare sig under eller efter projekttiden, om inte ett specifikt avtal om detta har gjorts med den som blivit intervjuad.


Bakom arbetet

Uppdragsgivare för projektet är ett svenskt läkemedelsföretag. Uppdragsgivaren vill med denna undersökningen förstå de rädslor och motgångar en patient kan stöta på under sin behandling. Uppdragsgivaren vill även ta fram ett underlag som kan användas i statens utredning för svensk narkotikapolitik för att på riktigt göra skillnad för de patienter som behöver hjälp att bli friska.


bottom of page