top of page

Kampanj för Emrahus

Varumäkesbyggande kampanj och lansering av stor nyhet

Emrahus är ett fastighetsbolag som har nischat in sig på främst LSS-bostäder de senaste åren och som länge arbetat med att lyfta rätten till bra och trygga LSS-bostäder. Som en del i deras strategi har de nu börjat förvalta sina hem långsiktigt istället för att sälja dem till andra aktörer. Detta möjliggör att Emrahus kan stanna kvar med sina hyresgäster och fortsätta utveckla och förbättra standarden för de boende.


För att kommunicera ut detta arbetet blev vi tillfrågade om att ta fram en varumärkesbyggande kampanj och koncept som kan fortsätta att profilera Emrahus och visa upp det fina arbete de gör. Utöver det investerade fastighetsbolaget Balder nyligen i Emrahus. Även detta skulle kommuniceras ut i samband med kampanjen.


Varumärkesbyggande kampanj

Kommunikation

Emrahus är ett väldigt emotionellt företag som brinner för att göra världen bättre för de med en funktionsnedsättning. För att göra det behövdes en kombination av mjukt och allvarligt, för det är en allvarlig situation där ute. Väntelistan på LSS-hem är lång och det är många människor som idag inte har en trygg plats och ett hem att kalla sitt.



Kampanjens innehåll

Under arbetet har en intern lansering genomförts, kommunikationskoncept har tagits fram, film- och fotoproduktion har genomförts vid ett antal tillfällen och allt arbete har resulterat i pressmeddelande, filmer, annonser och inlägg. Gensvaret har varit positivt och det är många som har visat glädje för Emrahus. Nu fortsätter arbetet där Emrahus ska positionera sig som en långsiktig och trygg aktör - som förvaltar med hjärtat.






Emrahus får Balder som bästa kompis

Intervju med Robin Berkhuizen och Erik Selin

En stor del av lanseringen i affärsvärlden byggde på en filmintervju som vi gjorde med Erik och Robin med fokus på att lyfta partnerskapet. Responsen har varit positiv och materialet användes även för att göra korta stories och instagraminlägg. Bästa responsen har varit från Linkedin där många har varit väldigt positiva.



Med glimten i ögat

Till lanseringen hade också en roligare film tagits fram som på Emra-humor sätt visade vad som hade hänt och som presenterade den goda nyheten. Hade vi varit du, hade vi definitivt spanat in den här filmen lite längre ner.



Nyheten spred sig

När nyheten kom ut skickades ett pressmeddelande ut som Fastighetsvärlden plockade upp. Även andra medier har uppmärksammat händelsen på ett positivt sätt. Läs hela pressmeddelanden här.








bottom of page