top of page

Sveriges godaste kundklubb

Hemmakväll har sedan många år haft en kundklubb som hetat Soffgruppen. Under en längre period har marknadsteamet på Hemmakväll jobbat med att uppdatera konceptet och syftet med kundklubben. Från att de senaste åren ha gått från ett företag som fokuserar på film till att sälja Sveriges godaste lösgodis - nu behövde även kundklubben hänga med i det nya och möta kundernas förväntningar.

Uppstart med workshop

I november 2020 höll vi en workshop tillsammans med Hemmakväll där vi tittade på inspiration, fundamentala bitar från några av världens bästa lojalitetsprogram, hade goda diskussioner kring vad Hemmakvälls kundklubb skulle stå för och fyllas med. Under workshopen bestämdes det att den gamla klubben, Soffgruppen, helt skulle bort och att den nya skulle heta Hemmakvälls kundklubb och bli en app. Därefter började vi tillsammans med Hemmakväll arbeta fram det nya konceptet. I slutet av året hjälpte vi dem med upphandling av app-utvecklare. Och därefter var arbetet igång.

Under vintern lade vi grunden för vision, stämpelkort, medlemsnivåer, fördelar och argument till kunderna. Alla delar som skulle styra strukturen för den nya kundklubben arbetade vi fram tillsammans med Hemmakväll. Detta sammanställdes sedan i ett ramverk för kundklubben. När de inledande mötena med app-utvecklarna påbörjades visade vi inspiration på olika typer av contentsidor och andra appar som är bra på att driva trafik. Vi bidrog med input och feedback under det inledande arbetet med utvecklingen av appen och flödet i den.



Intern förankring

Den interna förankringen är viktig, inte minst när man har både egenägda butiker och franchise som alla ska få komma med input. Under tidig vår höll vi tillsammans med Hemmakvälls digitala marknadsansvarige Camilla Fäldt en workshop med regionchefer och några franchiseägare. Viktiga delar som rörde hur appen och förmåner kommer fungera rent konkret bestämdes. Vidare har Hemmakväll förankrat arbetet i flera led internt för att få med sig chefer och butikspersonal. Vår känsla när vi har träffat personal har varit väldigt positiv och en enklare mer värdestyrd kundklubb har varit efterlängtad av både kunder och butikspersonal.

Införsäljningsmaterial och filmer

Inför lanseringen av kundklubben har vi tagit fram intern införsäljning, intern guide, tre filmer; en för internt bruk och två för extern kommunikation. Filmerna ska skapa en feelgood känsla och visa upp glädje och energi. Den kortare filmen introducerar appen och de fördelar som finns med denna. Nu kan vi bara önska Hemmakväll lycka till med den nya kundklubben! Lanseringen av appen skedde i slutet på maj, 2021.




bottom of page