top of page

En stark relation gynnar alla

I en ny studie gjord av Setup utforskar man frågor som rör samarbetet mellan kund och reklambyrå. Något som både kundsidan och byråsidan är överens om är att kommunikationen är a och o. Utan en bra, tydlig och öppen kommunikation blir det inte ett bra samarbete. Många kunder säger snarare att man hellre arbetar med en reklambyrå där kemin är bra än med en byrå som är prisvinnande med senior personal. Det är en intressant förändring som har skett under de senaste åren och som vi följer med stor nyfikenhet.

65 % av kundsidan och 56 % av byråsidan vill förbättra kommunikationen i de professionella relationerna En ömsesidig god kemi är viktigt för både kund (92 %) och byrå (90 %) och detta rankas som den viktigaste faktorn när det kommer till att bygga en kreativ relation.


“The importance of aspects like Seniority of Team, Client Experience, Agency Awards/Recognition, Proximity and Specialized Capabilities declined between 2018 and 2020, while Chemistry, Professionalism, Creativity and Cost remain high and steady as important factors when selecting an agency.” — SETUP, MARKETING RELATIONSHIP SURVEY 2021


Utöver det säger 90 % av reklambyråerna som var med i studien att de flesta nya klienterna får man genom referenser och tipsningar. Något även vi kan skriva under på. Gör man bra skit kommer jobben som Mikael Florens, Creative Director på Riley&, brukar säga.

Viktigaste faktorerna vid byråval, enligt Setups undersökning:

  • Kemi

  • Professionalism

  • Kreativitet

  • Pris

Liten reklambyrå med galet engagemang

Allt detta är något vi själva kan relatera till rätt så bra. Både i egenskap av en reklambyrå som satsar på att bygga starka relationer med våra kunder men även hur de samarbeten vi har haft har fungerat. Där vi har haft nära samarbeten med våra kunder har allt blivit bättre, roligare och mer engagerande. Vilket också har lett till att vi i vårt arbete har gett ännu mer. Vi älskar vårt jobb och när våra kunder också älskar det och bidrar med massa positiv energi blir vi bara ännu mer taggade. Vi gillar att man gör saker tillsammans. Att vi får bli en del av våra kunder och bjudas in till dansgolvet.


“En vinst för våra kunder är en vinst för oss. Oavsett hur den vinsten har gått till. Samma sak gäller när våra kunder har det tufft, det tar på en och det enda man vill är att ens “extra“ kollegor på andra sidan bordet ska ha det bra.” — ANTONIE SKANSENHÄLL, STRATEGISK PROJEKTLEDARE RILEY&

bottom of page